Неділя, 05.05.2024, 01:05

Долина в неті

Вітаю Вас Гость

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Меню сайту
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2009 » Лютий » 28 » Доля Долинського ліцею
Доля Долинського ліцею
21:57

                    Герб ліцею

Бути? Чи не бути? Це питання нависло ще в серпні 2008 року над Долинським природничо-математичним ліцеєм. Починаючи з того часу напевно не залишилося такого ліцеїста, який би не задумався над цим питанням. Що робити, коли розформують ліцей? Куди йти? Адже Долинський  природничо-математичний ліцей є одним з ведучих шкільних закладів, який випускає учнів з високими розумовими здібностями. Випускники ліцею мають високі бази підготовки, яка в подальшому забезпечує непогані шанси поступити у вищі навчальні заклади і достойно себе почувати в ньому. Адже нікому нема секрету починаючи ще з 10-ого класу в Долинського природничо-математичному ліцеї іде програма підготовки першого курсу вищого навчального закладу.

В серпні 2008 року депутами Долинської  Міської Ради забили сполох над браком дитячих садків. Більшість дитячих садків Долини невідомо по якому законі були віддані в приватні руки, порушуючи при цьому Закон України «Про дитячі дошкільні заклади». Депутати Міської Ради  пояснюють це тим, що в 90-ті роки народжуваність різко зменшилась і багато дитячих дошкільних закладів залишалися майже порожніми. А тримати весь персонал закладу Бюджету Міської Ради було не під силу. Тому на засіданні Ради було вирішено частину Дошкільних закладів передати в приватну власність. Тим самим забезпечити підтримку закладів в нормальному стані. Так і було зроблено. А тепер коли ситуація з народжуваністю дітей почала різко збільшуватись, то наші чиновники почали думати, як би то повернути колишні дошкільні заклади.

Адже в черзі на дитячі дошкільні заклади перебуває більше двохсот дітей, які не можуть піти в дитячі садки через їх переповненість. Тож не дивно, що Міська Влада вирішила повернути частково деякі заклади дошкільного виховання. І почала свою роботу з Долинського ліцею. Але не так все просто якби хотілось нашим депутатам. Адже  ж їхні діти, онуки вчаться в тому ліцеї і ой як не хочеться забирати їх у школу – не престижно. Але ця більш проблема індивідуального характеру. Проблема полягає в тому, що приміщення Долинського природничо-математичного ліцею вже давно давним не придатне під дитячий садок. Багато чого було змінено, перероблено під навчальний процес. І тепер щоб хотіти повернути його до вигляду колишнього дитячого садка треба вкласти немалі гроші, яких як завжди чи то є, чи то нема, але нам кажуть нема в бюджеті Міської Ради. А ще особливо в теперішні кризові роки.

Тож наші міські депутати котрі так хотіли забрати приміщення Долинського ліцею вирішили трішки почекати до кращих часів, або поки їхні діти не закінчать його. А батькам і самим учням треба вже задуматись куди вони підуть.    

Переглядів: 2398 | Додав: vitalik | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]